1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Soepje van kropsla

Soepje van kropsla

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2005

Ingrediënten 8 personen


2 kropsla
80 gram boter
1 sjalotje fijngesneden
3 dl kalfsfond
2 dl room

handje basilicumblaadjes
1 dl e.v. olijfolie
8 gamba s
peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Gietijzeren pan met dikke bodem,
Staafmixer
fijne puntzeef.
8 (houten) satepennen.
8 kleine kommetjes of kopjes


Een amuse soepje van kropsla, gegarneerd met een gamba op sate pen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de sla en droog deze, verwijder de buitenste bladen en snij of scheur de rest in stukken.
Laat de sjalotjes even smelten in de gesmolten boter (niet bruin laten worden) en voeg de sla toe.
Stoof (dus deksel op de pan) de sla 3 minuten en blus af met de fond en voeg de room toe.
Breng het geheel weer even aan de kook en maak de soep glad met een staafmixer of in de blender en wrijf hem daarna door een fijne puntzeef.
Maal de basilicum fijn met de olie.

Bestrooi de gepelde en schoongemaakte gamba s met peper en zout.
En bak deze kort voor het serveren in een met olijfolie bestreken anti aanbak pan tot ze roze kleuren.

Serveertip

Klop de soep schuimend met een staafmixer, verdeel de soep over de kommetjes en druppel er wat van de basilicumolie in.
Rijg de gamba s op een (houten)satepen en leg deze boven op de kommetjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top