1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Geroosterde koolraap met parmezaanse kaas

Geroosterde koolraap met parmezaanse kaas

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2005

Ingrediënten 6 personen


100 gram bloem * 40 gram geraspte parmezaanse kaas * zwarte peper * zout * 750 gram in reepjes gesneden koolraap * arachide olie * klontje boter.



Zelfs kinderen zullen koolraap niet versmaden, als ze maar goed is klaargemaakt, zoals in dit recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem, de geraspte kaas en wat peper en zout in een kom. Doe de koolraap in een pan, giet er kokend water op, voeg wat zout toe, breng opnieuw aan de kook en laat met het deksel op de pan 3 minuten koken. Haal de afgegoten en uitgelekte koolraap door de gekruide bloem. Doe dit snel, want het paneerlaagje hecht alleen als de koolraap nog heet is. Leg ze op een keukenplank, laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast tot ze worden gebakken. Zet de braadslede in de oven terwijl die wordt voorverwarmd, giet er zoveel olie in dat de bodem met een dun laagje is bedekt en voeg er een klontje boter toe voor de smaak. Neem de braadslede uit de oven als die op temperatuur is gekomen, zet die op een laag vuur en leg er de gepaneerde koolraap op. Bestrijk de bovenste kanten met het hete vet en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Gebruik een ovenhandschoen! Keer ze om, giet het vet uit de braadslede en laat ze nog 15 tot 20 minuten bakken tot ze knapperig en goudbruin zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top