vijgensaus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 30-60 min.

Bij wild kan u zoete sausen serveren

Deel dit recept

Ingrediënten
*
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat gedroogde vijgen zwellen in 2 dl witte porto gedurende 2 ? 3 u. Snij de gemarineerde vijgen in 3 en breng aan de kook samen met de porto. Voeg ook 1 eetl. ciderazijn, 1 koffiel. honing en een snuifje tijm toe. Laat even doorkoken op een hevig vuur. Giet door een zeef en doe het vocht opnieuw in een pan. Bind de saus met het mengsel van 1 eetl. bloem en 1 eetl. boter. Doe er de uitgelekte vijgen bij, laat nog even opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten