vijgensaus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2005

Bij wild kan u zoete sausen serveren

Deel dit recept

Ingrediënten
*
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat gedroogde vijgen zwellen in 2 dl witte porto gedurende 2 ? 3 u. Snij de gemarineerde vijgen in 3 en breng aan de kook samen met de porto. Voeg ook 1 eetl. ciderazijn, 1 koffiel. honing en een snuifje tijm toe. Laat even doorkoken op een hevig vuur. Giet door een zeef en doe het vocht opnieuw in een pan. Bind de saus met het mengsel van 1 eetl. bloem en 1 eetl. boter. Doe er de uitgelekte vijgen bij, laat nog even opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.

Laatste reacties

gissie avatar
gissie 05-12-2005

dit ziet er heerlijk uit en neem het dus graag mee , alvast bedankt ,groetjes Gissie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten