Zalm in papilotte
- Mediterraan, Voorgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk stukje zalm in een pakje samen met paprika, witloof, groene olijven en aardappelschijfjes.
Met dank aan onze Chef van de dagschotels!!
Ingrediënten 4 personen
4 stukjes zalmfilet van 150g zonder vel en graten;2 gekookte middelgrote aardappelen;
1 rode paprika;
8 flinke eetlepels gesnipperde groene olijven;
1 flinke stronk witloof;
2 klontjes boter;
4 takjes dragon of bieslook;
4 schijfjes citroen;
peper er zout naar smaak.
Benodigdheden
4 vellen amuminiumfolie (+/- 30x40cm);Kookpot.
Voorbereiding
De aardappels schillen en in hun geheel gaar koken in water met zout. Wanneer gaar, ze in 1 cm dikke schijven snijden.
De olijven fijn hakken.
De paprika reinigen en in brunoise (blokjes van +/- 0.4x0.4cm) snijden.
Het witloof reinigen en in ringen van 1.5 cm breedte snijden.
Bereidingswijze
Verhit een klontje boter in de kookpot.
Stoof er de witloof in gaar en smaak af met peper en zout.
Vet de vellen aluminiumfolie centraal in met boter.
Leg er dakpansgewijs - per vel - 1/4 van de schijfjes aardappel op.
Verdeel hierover de aangestoofde witloof.
Schik hierop een stukje met peper en zout gekruide zalmfilet met daarop een takje dragon.
Verdeel over en om dit geheel de paprika blokjes en gesnipperde olijven en schik er een schijfje citroen op.
Vouw het pakje heel goed dicht zodat er tijdens het garen geen stoom kan ontsnappen.
Stoom de pakjes in een voorverwarmde oven gedurende een 10 tal minuten bij 200C.
Serveertip
Opdienen in de aluminiumfolie of het gerecht snel uit de folie op warme borden schikken.
Heerlijk met een fris wit wijntje.
Smakelijk.