Thaise rundvleescurry met aubergine

  • Thais, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode peper
3 eetlepels roerbakolie
500 g magere runderlapjes, in blokjes
3 sjalotten, in vieren
2 aubergines, in grove stukken
200 ml kokosmelk
1-2 eetlepels Thaise groene currypasta
125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
2-3 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel bruine suiker
1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper in ringetjes snijden. In braadpan olie verhitten en vlees in 5 min. al omscheppend aanbraden. Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en 3 min. meebakken. Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren. Vlees afgedekt in minstens 2 uur op zeer laag vuur gaarstoven, eventueel met vlamverdeler onder pan. Stoneleeks erdoor scheppen en gerecht zonder deksel nog 5 min. zachtjes stoven. Basilicum erover strooien. Lekker met pandanrijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ricky-op-smul avatar
ricky-op-smul

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten