1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti alle vongole veraci.

Spaghetti alle vongole veraci.

Door: anjakeuken

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2005

Ingrediënten 2 personen


1kg vongole(venusschelpjes)2dl olijfolie2t knoflook,geperst2gedr. pepertjes1/2glas witte wijn500g spaghetti6el fijngesneden peterselieca.30g roomboterzout en peper.



Spaghetti met Venus-schelpjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

ATTENTIE!!!Aanvankelijk zijn de hoeveelheden in dit recept voor VIER personen, maar ik vind op de spaghetti na alles voor TWEE personen net lekker.

Bereidingswijze

Borstel de schelpjes schoon onder koud stromend waer.Gooi de kapotte of open schelpjes weg.Bak de knoflook in de olie op matig vuur in ca.5min. goudbruin.Verkruimel de pepertjes boven de knoflook en voeg de venusschelpjes toe.Zet het vuur hoog en voeg na ca.1min.de wijn toe.Maak intussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.Meng de spaghetti met de vongole en peterselie, breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel de boter er in vlokjes overheen.

Serveertip

Serveer in een lekker diep bord en natuurlijk samen met een heerlijke fris fruitige wijn........Eet Smakelijk.......



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top