Courgettetaart met kip
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
gewoon een erg lekkere hartige taart, die je ook bij koud buffet kan serveren
Ingrediënten 4 recipe.people
- 5 plakjes(roomboter)bladerdeeg, - 2 uien, - 2 courgettes, - 300 gram kipfilet, - 50 gram boter, - 1 teentje knoflook, - 150 gram geraspte oude kaas, - 1/2 eetlepel tijm, - 1 el citroensap, - peper en zoutBenodigdheden
ovenschaal van 22 cm doorsnee, knoflookpers, folie.Voorbereiding
uien snipperen, courgettes wassen en in plakjes snijden, kipfilet in smalle reepjes snijden. Ovenschaal bekleden met bladerdeeg, met vork er gaatjes in prikken en bestrooien met paneermeel. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze
In braadpan boter verhitten, kip rondom bruin bakken, ui toevoegen en 2 min. meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: courgette, peper, zout, tijm, citroensap en dit alles 5 min. meebakken. Zonder deksel nog 10 min. laten inkoken tot vocht verdampt is, af en toe roeren. Pan van vuur en de kaas erdoor roeren.
Mengsel in ovenschaal scheppen em 1 richel onder midden van oven in ong. 50 min. gaar bakken. (zonodig vulling na halfuurtje afdekken met folie om te voorkomen dat deze te donker wordt.
Serveertip
lekker met sla