Stoofpeertjes in port
- Nederlands, Bijgerecht
- > 120 min.
Herfst in optima forma... zoet, zacht, zalig!!
Ingrediënten 4 personen
1 kg stoofperen (bv Gieser Wildeman), 4 dl rode zoete port, 1 dl water, 3 kaneelstokjes, 50 gr basterdsuiker (wit of bruin, dat is naar je eigen smaak), 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 405,06 kcal |
Koolhydraten | 70,13 g |
Eiwitten | 1,49 g |
Vetten | 0,29 g |
Voorbereiding
schil de peertjes, laat ze heel met het steeltje eraan of snijdt ze in partjes maar verwijder dan ook het klokhuisje!
Bereidingswijze
Zet de peertjes op in de port met alle ingredienten en laat het minimaal 3 uur zachtjes pruttelen op een heel laag vuurtje!
Serveertip
Als bijgerecht bij bv wild, of als toetje met yoghurt... of gewoon lekker om te (gezond???) te snoepen :o)