Stoofpeertjes in port

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2005

Herfst in optima forma... zoet, zacht, zalig!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg stoofperen (bv Gieser Wildeman), 4 dl rode zoete port, 1 dl water, 3 kaneelstokjes, 50 gr basterdsuiker (wit of bruin, dat is naar je eigen smaak), 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

schil de peertjes, laat ze heel met het steeltje eraan of snijdt ze in partjes maar verwijder dan ook het klokhuisje!

Bereidingswijze

Zet de peertjes op in de port met alle ingredienten en laat het minimaal 3 uur zachtjes pruttelen op een heel laag vuurtje!

Serveertip

Als bijgerecht bij bv wild, of als toetje met yoghurt... of gewoon lekker om te (gezond???) te snoepen :o)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

willeke66 avatar
willeke66 16-12-2015

Ons favoriete kerstrecept Heerlijk!

peter1965klijn avatar
peter1965klijn 11-12-2011

heerlijk mijn zoon wil ze nu alweer vorig weekend voor het eerst klaar gemaakt als desert met ijs

jacqy85 avatar
jacqy85 02-10-2010

2 jaar geleden heb ik dit recept van internet afgeplukt, en sindsdien krijg ik rond deze tijd de vraag of ik weer eens stoofpeertjes wil maken, haha! Vriendlief heeft nu als hint 2 kg stoofpeertjes bij de boer gehaald ;-) en kan ik weer aan de slag. Ik heb het recept destijds genoteerd op een kladje, maar die ben ik ondertussen verloren. En nu dat ik het recept weer gevonden heb, zet ik hem gelijk maar bij mijn favorieten! Echt een heerlijk recept!

nvwinsberghe avatar
nvwinsberghe 04-11-2005

Heerlijk zijn ze! Bedankt Natascha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten