Stoofpeertjes in port

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.

Herfst in optima forma... zoet, zacht, zalig!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg stoofperen (bv Gieser Wildeman), 4 dl rode zoete port, 1 dl water, 3 kaneelstokjes, 50 gr basterdsuiker (wit of bruin, dat is naar je eigen smaak), 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 405,06 kcal
Koolhydraten 70,13 g
Eiwitten 1,49 g
Vetten 0,29 g

Voorbereiding

schil de peertjes, laat ze heel met het steeltje eraan of snijdt ze in partjes maar verwijder dan ook het klokhuisje!

Bereidingswijze

Zet de peertjes op in de port met alle ingredienten en laat het minimaal 3 uur zachtjes pruttelen op een heel laag vuurtje!

Serveertip

Als bijgerecht bij bv wild, of als toetje met yoghurt... of gewoon lekker om te (gezond???) te snoepen :o)

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erwin-ehv avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten