1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Dubbel gekookt Chinese speklappen

Dubbel gekookt Chinese speklappen

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2005

Ingrediënten 4 personen


750 g speklappen
3+1/2 e olie
2 t chilisaus
2 e gedroogde Chinese paddenstoelen, 20 min geweekt van steeltjes ontdaan en in reepjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijn
1 e hete sojabonenpasta
2 e lichte Chinese sojasaus
1 e hoisinsaus of zoete sojabonenpasta

2 e tomatenpuree
2 t suiker -
3 e kippenbouillon met stukken kip(uit pot)(ik doe ook er altijd wat uitgebakken reepjes spekjes erbij)
4 lente-uitjes in stukken van 3 cm.
1+1/2 e droge sherry
1 e sesamolie



Dubbel-gekookt varkensvlees met hete bonen pasta en Hoisinsaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Leg het vlees in een pan met kokend water en laat het vlees 25 min. zacht doorkoken (kook-bouillon kan weer gebruikt worden).
2. Laat vlees afkoelen en snijd het dan dwars door het magere en vette gedeelte in plakken van 4 cm.
3. Verhit olie in een pan en bak chilipepers en paddenstoelen voor 1 minuut.
4. Voeg nu de knoflook, sojabonenpasta, sojasaus, hoisinsaus, tomatenpuree, suiker en kippen bouillon toe en laat onder voortdurend roeren alles voor 30 seconden bakken.
5. Voeg weer de vlees toe en laat bakken op hoog vuur tot alles goed gemengd en saus dikker wordt.
6. Voeg nu de lente-uitjes, sherry en de sesamolie toe en laat alles nog een paar seconden doorkoken.

Serveertip

Dien gerecht warm op. Lekker met rijst.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top