1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocolademousse met rum

Chocolademousse met rum

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-10-2005

Ingrediënten 2 personen


1/8 liter slagroom
1/4 liter chocoladevla
2 eetlepels rum
50 gram witte chocolade
2-3 caf?-noirkoekjes of garneerchocolaatjes



Chocolademousse is normaal al heerlijk, maar op deze wijze is het ronduit verslavend!!!!! En het is zo klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop 1 dl slagroom stijf en roer de vla en de rum erdoor. Verdeel het mengsel over hoge glazen.

Breek of hak de chocolade in stukjes. Doe de rest van de slagroom in een steelpan, voeg de chocolade toe en laat die al roerende zachtjes smelten. Spatel de warme chocoladesaus voorzichtig door de mousse, zodat er een marmereffect ontstaat. Zet de mousse tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Garneer met koekjes of chocolaatjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top