1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipfilets met Italiaans korstje

Kipfilets met Italiaans korstje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets, elk van ca. 100 gram
20 gram boter
1 sneetje oudbakken casinobrood zonder korst
50 gram geraspte oude Edammerkaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eierdooier
450 gram kwark
4 plakjes rauwe ham
boter
Voor de garnering:
schijfjes citroen
peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de kipfilets in de het boter ca. 3 minuten aan iedere kant en laat ze afkoelen.

Verkruimel het brood, vermeng het met de kaas, de peterselie, de eierdooier en de kwark. Bedek de filets met een plakje ham en verdeel het kwarkmengsel erover.

Bereidingswijze

Beboter een ovenvaste schaal, leg het vlees erin en zet de schaal 15 cm onder de hete grill tot het een bruin korstje heeft. Garneer de kipfilets met schijfjes citroen en eventueel peterselie.

Serveertip

Erg lekker met gebakken aardappeltjes en spercieboontjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top