Quiche met prei en garnalen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram panklare prei

zout

(versgemalen) peper

4 plakjes diepvries bladerdeeg

bloem voor het uitrollen

boter voor het invetten

100 gram geraspte belegen Goudse kaas

3 eieren

2 dl koffieroom of schenkroom

100 gram gepelde Noorse garnalen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de prei in ruim kokend water met zout in 3-5 minuten beetgaar. Laat de prei goed uitlekken in een vergiet. Laat het bladerdeeg in ca. 10 minuten ontdooien.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 26 cm en bekleed hiermee een ingevette taartvorm (doorsnede ca. 22 cm).

Prik wat gaatjes in de bodem en strooi de helft van de kaas erover. Klop de eieren los met de room en zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Verdeel de prei en de garnalen over het deeg, schenk het eimengsel erover en bestrijk ook de deegranden ermee. Bestrooi met de rest van de kaas.

Verwarm de oven voor op 200 ?C.

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met een salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bloemkoolliefhebber avatar
bloemkoolliefhebber

Doorsturen

Home Recepten