Gebakken witlof met geitenkaas en druiven.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2005

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen.

3 dikke stronken witlof,
3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum,
2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik (bijv. bettine blanc),
Grof zeezout,
Versgemalen zwarte peper,
100 gram pitloze druiven rode druiven,
1 takje basilicum,
Bakpapier.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ovengril voorverwarmen. Witlof in lengte halveren en harde kern wegsnijden. In koekenpan olie verhitten en witlof op snijvlak erin leggen. Witlof in 4-5 minuten bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en witlof in nog 4-5 minuten gaarbakken.
Plakken geitenkaas op met bakpapier beklede grilplaat 10 cm onder hete gril schuiven en in 4-5 minuten licht laten kleuren. Parten witlof uit pan nemen en met snijvlak naar boven op twee warme borden leggen. Zout en peper erover strooien.
In bakvet van witlof druiven 1-2 minuten bakken. Blaadjes basilicum in reepjes snijden. Warme geitenkaas met spatel op witlof leggen en druiven erover verdelen. Basilicum over druiven strooien.

Lekker met aardappelpuree.

Bereidingstijd circa 25 minuten.

Bevat per persoon 460 calorie?n, 15 gram eiwit, 39 gram vet en 12 gram koolhydraten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

evdk avatar
evdk 21-05-2010

heerlijk recept, ik snijd de druiven altijd even doormidden.... gemakkelijker te eten...witlof laat ik wat langer stoven, vind het anders te rauw.... maar dat is persoonlijk natuurlijk...super lekker...... groetjes, eef PS als je even naar AH recepten gaat, kan je de foto daar kopiëren en er hier bij zetten... staat wat leuker...

alicezwaantje avatar
alicezwaantje 13-06-2009

Ik heb dit recept nu een aantal keren gemaakt. Wij vinden dit heerlijk. Ik heb het recept inmiddels aan meerdere vrienden dorogestuurd. Het mag dan in de Allerhande hebben gestaan, ik ben blij dat het op Smulweb is gekomen, anders had ik dit nooit onder ogen gekregen en dat zou wel heel jammer geweest zijn. Dit recept krijgt van mij 5 sterren. Alice

mirellewilfred avatar
mirellewilfred 02-11-2005

Is wel een recept uit de allerhande maar echt een aanrader. Alleen jammer dat ik dit nu op smulweb moet terug vinden. Had ietsje meer van smulweb verwacht dan kopieren van het Albert Heijn blaadje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten