1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Sake
  5. Makkelijke Teriyaki kip

Makkelijke Teriyaki kip

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-10-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
6 el japanse sojasaus
6 el mirin
2 el sake
suiker naar smaak
shishimi togarashi(toko)
getoaste sesamzaadjes voor garnering



Dit is een heel gemakkelijk, maar toch smakelijk recept en het is echt japans! Het belangrijkst is dat de saus wat dik wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de soja, mirin en sake, voeg wat suiker toe naar smaak. Het moet een beetje zoetig worden, maar niet te zoet.

Bereidingswijze

Kruid de kipfilets met wat van shishimi togarashi en zout en bak ze gaar. ALs ze zo goed als gaar zijn, de kipfilets uit de pan nemen en over de breedte doorsnijden, maar niet helemaal. Zo houd je dus de kipfilets heel, alleen zitten er diepe inkepingen in. Over iedere filet 1 el saus gieten en even in de pan warm houden.

In een ander pannetje de rest van de marinade zachtjes koken tot een stroperige saus ontstaat.

De kip serveren op een bedje van rijst, daar wat van de "dikke" saus over gieten en bestrooien met wat sesamzaadjes.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top