Taartje van rode ui

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2005

met rose gebakken duivenborst en wildjus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 rode uien,
4 plakjes bladerdeeg,
Klein beetje rozemarijn,
1/2 Eetlepel suiker,
8 duivenborstjes,
1 pakje glace de canard (more than gourmets),
1 glas rode wijn,
1.2 teen knoflook,
20 gram roomboter.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de ui in halve ringen, meng hier de suiker en de naalden rozemarijn door met een beetje peper en zout.
Bekleed een klein rond bakvormpje met een plakje bladerdeeg en prik de bodem lek, zodat deze niet gaat rijzen. Bak de bodems af op 175 C.
Bak nu de rode uien totdat ze mooi donker zijn, blus af met rode port, kook dit in en vul hiermee de taartbodems.
Bak de duivenborstjes bruin en gaar ze nog heel even, laat ze vervolgens rusten.

De saus:
Doe de glac? de canard en de rode wijn in een pannetje en kook dit even in. Voeg nu de boter en een beetje knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Snij een duivenborstje in dunne plakjes en leg dit op een taartje en druppel de saus erom heen.

Bereidngstijd circa 30 minuten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten