perzik Clafoutis

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gram boter

3 perziken (stevig)

50 gram bloem

mespunt zout

1 eierdooier

0.2 liter melk

2 eieren

100 gram poedersuiker

2 theelepels vanille suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage taartvorm ? 20 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190?C.

Bereidingswijze

Bestrijk de binnenzijde van de taartvorm met een beetje boter. Smelt de rest van de boter. Schil de perziken, verwijde de pitten en snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Schik de partjes naast elkaar op de bodem van de vorm. Klop de eieren, de dooier, de poedersuiker en het zout tot een luchtig en lichtgeel mengsel. Klop de gesmolten lauwe boter door het eiermengsel. Klop de bloem erdoor. Schenk de melk er al kloppend bij en klop tot een egaal beslag. Schenk het beslag over de perzikken in de vorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat hem een beetje afkoelen. Bestrooi met de vanillesuiker en serveer de taart warm als dessert met een dessertwijn of bij de koffie of thee met lichtgeklopte slagroom.

Serveertip

Vervang de perziken eens door verse abrikozen en leg ze gehalveerd in de vorm.

Laatste reacties

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 25-10-2005

Lekker ik ben altijd te vinden voor een lekker toetje,bedankt en groetjes Anne-Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten