1. Home
  2. Recepten
  3. tape ketan itam ( zwarte ketan rijst - gegiste kleefrijst)

tape ketan itam ( zwarte ketan rijst - gegiste kleefrijst)

Door: edsazie

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-10-2005

Ingrediënten


1/2 pond ketan
2 blokjes ragi ( gist tot poeder gestampt)
2 kopjes water



Ontdek meer:

Bereidingswijze

U weekt de ketan een uur in koud water, u laat het uitlekken en u stoomt het 20 minuten. Nu brengt u de 2 kopjes water aan de kook en u voegt de ketan toe. U haalt de pan van het vuur en u roert de ketan goed door. Daarna stoomt u wer 15 minuten. U doet de ketan in een kom en strooit er fijngemaakte ragi bij. Ketan en ragi worden goed vermengd. Deze massa wordt vervolgens in een schone stopfles gedaan en bewaard op een warme plaats. Na +/- 5 dagen is de tape ketan eetbaar. Wilt u het gerecht langer bewaren, dan zult u het, na het vermengd te hebben met 3/4 kopje gekookt suikerwater moeten invriezen. Ragi is verkrijgbaar in de indische winkel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edsazie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top