1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bruine bonensoep
  5. Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2005

Ingrediënten 4 personen


2 aardappels in kleine blokjes *
1 winterwortel in plakjes *
1 kleine prei in ringetjes *
125 gram spekreepjes *
1 bosje selderij, alleen de blaadjes *
1 2 bouillonblokjes *
1 blik bruine bonen, uitgelekt *
1 (magere) rookworst.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappel, wortel, prei en selderijblaadjes met de bouillon in een laagje water, ongeveer 20 minuten. Bak de spekjes knapperig. Doe het aardappelmengsel in een blender (of druk het door een zeef) en pureer het grof. Doe het aardappelmengsel met de spekjes, de bonen en een beetje extra water in de pan en warm het goed door.

Serveertip

Serveer het met plakjes rookworst, zilveruitjes en grof brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van klieken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van klieken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top