1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Joodse keuken
  5. LATKES (aardappelkoekjes)

LATKES (aardappelkoekjes)

  • Joods, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2005

Ingrediënten


- 6 grote geschilde aardappelen
- 1 ui
- 3 eieren
- 1/2 kop meel
- zout
- peper
- olie



Recept voor Chanoeka
Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rauwe aardappelen grof raspen en in vergiet uit laten lekken. Dan laatste water eruit persen en droog deppen met keukenpapier. Ui klein snijden. Eieren klutsen. Alle ingredi?nten mengen. Mengsel mag niet te stijf worden. De olie heet laten worden. Met een lepel portie maken en deze in de olie leggen. Een beetje platdrukken. Aan beide zijden op niet te hoge temperatuur voorzichtig bakken.

Serveertip

Serveren met appelmoes, compote of zure room.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van levirothschild


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van levirothschild
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top