kippensnippers met ktopsla

  • Chinees, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-2005

lekker als lunch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. kip, 100 gr. ham, 1krop sla, 1 ei, 1/4 theel. zout, 5 eetl. olie, 1 eetl. gesnipperde prei, 2 eetl. wijn, 1 eetl. sojasaus, 1/2 theel. tabasco of cayennepeper, 1 theel. maizena, 1 eetl. water.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De lip ontbenen en het vlees snipperen, de ham snipperen, en de kropsla wassen en uit laten lekken. Het ei loskloppen met zout, 2eetl. olie verhitten en roerei bakken en opzij zetten. #eetl. olie verhitten en het kippenvlees op hoog vuur bakken tot het begint te kleuren. De prei, de wijn, de sojasaus en de tabasco toevoegen en laten sudderen tot het vlees gaar is. de ham en het roerei toevoegen, de maizena aanmaken met het water en daarmee het vocht binden. Samen met de kropsla op een platte schaal schikken en heet opdienen.

Serveertip

De kippenmassa wordt in afzonderlijke slabladeren gewikkeld en uit de hand gegeten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten