1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. lamsstoofpot bellisimo

lamsstoofpot bellisimo

Door: loupapidou

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2005

Ingrediënten 8 personen


Ingredienten

1500 g lamsschouder c.q. lamsboutlapjes, in blokjes van 3 cm
(n.b. het klein los gesneden ronde stukje bot gewoon laten meedoen in het proces, kan evt. aan het eind er uit gevist worden.)

2 volle el bloem.

peper en zout.

8 el olijfolie.

3 a 4 grote zoete uien, gesnipperd.

6 tenen knoflook, gesnipperd.

6 takjes salie
(fijngesneden
(1 takje bestaat uit hoofdsteel en zijstelen(ongeveer 2 a 4 blaadjes per tak)).

4 el tomatenpuree.

2 blik gepelde tomaten van 400 g.

2 kleine glazen rode wijn.

200 g zwarte olijven zonder pit.



Italiaanse lamsstoofpot
(lamsvlees , lamsbout , lamsboutlapjes , lamsschouder)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1
Bestuif het vlees met de bloem, zout en peper zodat al het vlees bedekt is.Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem en bak hierin de blokjes vlees rondom aan.

Stap 2
Voeg de ui, knoflook en salie toe en bak even mee. Roer de tomatenpuree erdoor en blus alles af met de tomaten uit blik en de wijn. Laat aan de kook komen en zet dan het vuur laag. Laat zonder deksel 5 minuten zachtjes koken, leg dan het deksel erop en laat nog een uur stoven.

Stap 3
Voeg de olijven de laatste 10 minuten toe en breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. o.a. Lekker met sperzieboontjes,spruitjes, snijbonen, aardappelpuree en aardappelkroketjes.

(N.B. Makkelijk van te voren te bereiden. Van een nachtje slapen gaat dit stoofpotje alleen maar beter smaken.)


1. bron: voor 90% van de keurslager, voor 10% van mij.

Serveertip

Heerlijk met een fruitige, kruidige, volle en krachtige rode wijn. bijv. een bordeaus cru bougeois Medoc of een Cotes-du-Rhone

N.B. een gevaarlijk lekkere stoofpot!!!
De auteur aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijheid voor letselschade die het gevolg is van de verstrekte informatie over de hoeveelheid vlees in combinatie met het aantal personen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loupapidou
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top