1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. KIP MET WITTE BONEN UIT OVEN

KIP MET WITTE BONEN UIT OVEN

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2005

Ingrediënten 6 personen


6 kippenbouten - braadboter of olie - 250 g champignons in 4 gesneden - 3 grote uien, fijn - 3-4 teentjes knoflook, fijn - 1+1/2 t provencaalse kruiden(ik had tijm, laurier, oregano, selderij, - 900 g gepelde tomaten in stukjes (of 450g blik tomaten en 40g tomatenpuree) - 1 kippenbouillontablet voor 500 ml bouilon verkruimeld - 125 g cr?m fra?che - zout - peper - 900 g witte bonen, uitgelekt. Bruine bonen kan ook.



KIP MET WITTE BONEN UIT OVEN
KIP MET WITTE BONEN UIT OVEN

Eenvoudig en vullend hoofdmaaltijd:

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. braad kippenbouten mooi krokant en goudbruin in braadboter. 2. Haal kippenbouten uit pan en laat champignons bakken tot ze beginnen te kleuren. 3. Laat uien en knoflook meefruiten. 4. Roer er de kruiden, tomaten en verkruimelde bouillontablet doorheen. 5. Voeg cr?me fra?che toe en breng op smaak met zout en peper. 6. Leg kip terug in pan en laat voor 30 min. met deksel op pan stoven. 7. Leg de kippenbouten in een passende ovenschaal. 8. Schept de bonen door de tomatensaus met champignons en maak verder op smaak met zout en peper. 9. Schept bonenmengsel over kip.

Bereidingswijze

10. Bak kip in midden van oven bij 180*C voor ongeveer 45 min. of tot gaar.

Serveertip

Lekker met sla, stokbrood en een fruitige rode wijntje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top