Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Herfstpastei

Herfstpastei

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2005

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes diepvriesbladerdeeg
150 g gemengde paddestoelen
2 el boter
250 g wildzwijnfilet, hertenbiefstuk of ander wild
750 g rundergehakt
3 el mosterd
5 el ketjap
5 el tomatenketchup
1/2 tl fijngehakte rozemarijnnaaltjes
1 tl chilipoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 ei
paneermeel
bloem
1 eidooier
zout
peper



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg op een koele ondergrond ontdooien. Veeg de paddestoelen schoon en scheur ze grof in stukken. Bak ze in de boter op hoog vuur gaar en breng op smaak met zout en peper. Laat ze afkoelen. Vraag de slager om het wild vast fijn te hakken of doe dit zelf in de Keukenmachine. Meng met rundergehakt, mosterd, ketjap, ketchup, specerijen en kruiden, het ei en zoveel paneermeel dat een stevige, maar wel smeuige bal ontstaat. Vorm tot een lange worst die nog net op de bakplaat past. Leg de deegplakjes op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een langwerpige lap die iets langer is dan de vulling. Leg het gehakt op 1 kant van de deeglap en vouw de andere kant eroverheen. Plak de randen vast met water en druk stevig aan. Leg de pastei op een ingevette bakplaat en maak met een vork decoratieve prikken in de deeglaag, zodat het vet eruit kan. Bestrijk met de losgeklopte eidooier. Bak de pastei in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen en snijd in 8 stukken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top