Fricandeau met mosterdsaus en rijstrand
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
125 ml cr?me fra?che, 4 eetlepels gele mosterd, 100 g boter, 1 stuk fricandeau vanca. 700 gram, zout, versgemalen peper, 2 glazen droge witte wijn, 1 laurierblad, 8 zwarte peperkorrels, 1 tak lavas (maggiplant) of een scheutje maggi, ca. 200 g rijst (droogkokend), zout, groente naar keuze.
Voorbereiding
Roer de cr?me fra?che en mosterd door elkaar.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan en bak de fricandeau snel aan alle kanten aan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Giet de wijn in de pan en temper de hittebron.
Leg het laurierblad, de peperkorrels en lavas bij het vlees in de pan. Stoof het vlees met een deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar. Schep het vlees uit de pan en dek het toe met aluminiumfolie om het warm te houden. Verwijder het laurierblad en de lavas. Roer de aanzetsels los van de bodem van de braadpan. Giet het cr?me fra?che/ mosterdmengsel bij het braadvet en klop alles met een garde goed door. Kook, terwijl het vlees wordt gestoofd, de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Stort de rijst in een met water omgespoelde rijstrand en druk de rijst goed aan. Keer de rijstrand om op een wijde, ronde platte schaal. Vul de holte met een groente naar keuze, bijvoorbeeld spruitjes, sperziebonen of spinazie. Snijd de fricandeau in plakken. Rangschik het vlees om de rijstrand en schep de saus eroverheen.
Serveertip
Vervang de fricandeau door 4 hamlappen van circa 150 gram en bak deze in de koekenpan in ongeveer 20 minuten gaar. Volg verder het recept.