1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehaktballetjes met doperwten in tomatensaus

Gehaktballetjes met doperwten in tomatensaus

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2005

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes of kleine uien, 750 g varkensgehakt (of half-om-half gehakt), 1 ei, 1 beschuit (of paneermeel), zout, versgemalen peper, snufje nootmuskaat, 2 eetlepel fijngehakte peterselie, ca. 250 g (diepvries) doperwten, 20 g boter, 3 eetlepels zonnebloemolie, 0,5 l gezeefde tomaten (uit een pak of blik).



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de gepelde uien zo fijn mogelijk. Maak het gehakt aan met het ei, de verkruimelde beschuit (of paneermeel), zout, peper, nootmuskaat, de gesnipperde ui en peterselie. Draai er met vochtig gemaakte handen balletjes zo groot als een pingpongbal van. De gehaktballetjes moeten stevig zijn en mogen niet uit elkaar vallen. Voeg eventueel wat extra beschuit of paneermeel toe. Laat de doperwten ontdooien.

Bereidingswijze

Verhit de boter en de olie in een koekenpan met opstaande rand of hapjespan. Bak de gehaktballetjes snel rondom lichtbruin. Temper de hittebron en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de gezeefde tomaten bij de balletjes en voeg ook de doperwten toe. Warm de tomatensaus en doperwten goed door en dien op.

Serveertip

Serveer hier warm stokbrood, pasta of (risotto)rijst bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top