Rode poon gegrild met amandelschubben, coulis van butternut

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2005

coulis van butternut pompoen en Parmezaanse kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- Rode poon
- Peper en zout
- 1 ei
- Amandelen
- Pompoen (butternut)
- Zure room
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- De vis fileren en volledig ontgraten, ontschubben (in een plastieke zak) en drogen op een zuivere doek

- Kruiden met peper en zout; de velkant even drenken in losgeklopt eiwit en nadien in geschaafde amandelen

Bereidingswijze

- De pompoen garen met de pel en zonder de pitten in gezouten water, verfrissen en uitlekken

- De pel verwijderen en mixen met een beetje zure room en een scheut zuivere olijfolie

- Warmen en op smaak brengen met peper en zout

- De vis voorzichtig bakken in de pan of roosteren op de plaat, de kant van de amandelen tot ze blond gebakken zijn

Serveertip

- De coulis in borden schikken en bestrooien met geschaafde oude Parmezaanse kaas. De vis in het midden, enkele versnipperde kruiden rondom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten