1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocolademousse

Chocolademousse

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2005

Ingrediënten 4 personen


200 gram pure chocolade (55 procent), 3 eieren (3 eiwitten en 3 eidooiers) , witte basterdsuiker, 250ml slagroom, bakje aardbeien.



Heerlijke chocolademousse met aardbeien

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes (blokjes). Smelt deze op een laag vuurtje, au bain marie in een pannetje. Mix de eidooiers samen met 2 eetlepels bastersuiker door elkaar (ong. 3 - 5 minuten) totdat een dikke creme ontstaat.

Mix ondertussen het eiwit heel stevig op (3 - 5 minuten) en doe hetzelfde met de slagroom (apart van elkaar).

Wanneer de chocolade gesmolten is, mix je deze door de creme van eidooiers. Vervolgens schep je hier ongeveer 2/3 van de slagroom door en roer je als laatste het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel.

Verdeel de mousse over 4 schaaltes en laat het ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.

Serveer de mousse samen met de aardbeien en de resterende slagroom.

Eet smakelijk!





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jorienbeenker


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jorienbeenker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top