1. Home
  2. Recepten
  3. spek en uien brood

spek en uien brood

  •  , Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-10-2005

Ingrediënten


500 gram tarwebloem, 2 afgestreken theelepels zout, 1 theelepel suiker, 40 gram verse gist, 2? deciliter lauwe melk, 200 gram doorregen rookspek, ongeveer 1 grote theekop kant en klare geroosterde uitjes.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdoe het spek van zwoerd en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Bak die uit tot er knapperige kaantjes ontstaan. Haal die uit het vet en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Meng het deeg en voeg op het laatst de kaantjes en uitjes toe. Kneed het deeg daarna nog flink door. Laat het rijzen. Vorm er dan bolletjes van door er een lange rol van te maken en deze in gelijke stukken te verdelen. Leg ze op enige afstand van elkaar op een bakplaat. Laat de bolletjes nogmaals rijzen. Snijd ze van boven ruitvormig in. Laat ze met een doek bedekt nogmaals rijzen en verwarm de oven voor. Bak ze bij een temperatuur van ongeveer 220? C in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. De broodjes zijn gaar zodra ze hol klinken als men ze aan alle kanten beklopt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 01081979


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 01081979
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top