1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipstoof

Kipstoof

Door: anjakeuken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2005

Ingrediënten 4 personen


150g boter of een comb.van olijfolie en boter8kippendijen of ander kipvlees met been2uitjes1el tomatenpuree1tak rozemarijn3t knoflook0,5ltr rode wijn300g spruiten500g aardappel100g gorgonzola3dl melkolijfolie en bloem.



Een heerlijk ....HERFSTGERECHTJE....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter of vetstoffen in een pan.kruid het kipvlees met zout en peper,haal ze door de bloem en leg ze in de pan.Draai het vuur halfhoog zodat de kip net bakt,maar de boter niet verbrandt.Bak de kip ca.20min.verwijder de helft van de vetstof uit de pan.Voeg de ui,tomatenpuree,knoflook en rozemarijn toe aan de kip en blus af met de rode wijn.Laat het geheel nog 20min. stoven.Snijd de spruiten in plakjes en bak ze aan in een pan met ca.4el olijfolie.Kook de aardappelen gaar en stoom ze uit.Voeg de melk toe en stamp het tot een puree.Voeg de gebakken spruiten en stukjes gorgonzola toe en roer het geheel door elkaar.

Serveertip

Schep de spruitjesstamppot op de borden en schep de kip er bovenop, of serveer die apart........Eet smakelijk.......



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top