1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto.

Pesto.

Door: helenschilt

  • Italiaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-10-2005

Ingrediënten


* 40 blaadjes basilicum.
* 2 teentjes knoflook.
* 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in
de koekepan)
* zout en peper.
* 6 eetlepels (goede) olijfolie.
* 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie
van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer.

Pesto

Basilicum, olijfolie, knoflook en noten

Basilicum, olijfolie, knoflook en noten
Pesto

Basilicum, olijfolie, knoflook en noten

Basilicum, olijfolie, knoflook en noten
Heerlijk
Heerlijk
Pesto.
Pesto.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De basilicum met knoflook, zout en peper fijnmaken. Daarna de pijnboompitjes, olie en kaas erbij.
Ook dit weer mixen tot het een mooie homogene massa is.
Bewaren in de koelkast.
Je kan de pesto ook invriezen.
Ik heb de pesto laatst met geitenkaas gemaakt. Ook heeeeerlijk!

Serveertip

* Op een toastje bij de wijn.
* Op een boterham met kaas.
* Met verse pasta en olijfolie. Bestrooien
met Parmezaanse kaas.



Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenschilt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top