1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Duif met levertjessaus

Duif met levertjessaus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2005

Ingrediënten 4 personen


-4 duifjes (panklaar en de levertjes apart)
-3 kippelevertjes
-50 g boter
-2 cl Cognac
-15 cl droge witte wijn
-zout en peper



Een snel en lekker recept voor de liefhebbers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij de duifjes open op de rug en druk ze plat
-bestrooi met peper en zout

Bereidingswijze

-braad de duifjes zachtjes bruin in 25 g boter
-zet ze daarna circa 12 min in een hete oven van 200?C
-ontvet de pan en bak de twee soorten levertjes bruin (druk ze intussen kapot)
-blus het vocht met de Cognac en roer de wijn erdoor
-laat iets inkoken en pureer de saus en bind met de rest van de boter

Serveertip

-giet de saus over de duifjes en geef er bv.doperwtjes bij en knolselderpuree



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top