1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling

Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling

Door: jacoba_b

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-10-2005

Ingrediënten 4 personen


1 klein bosje dille, 125 ml zure room, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 1 bakje tuinkers, 4 lange plakken gerookte zalm, versgemalen peper.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Houd 4 takjes dille apart voor de garnering. Hak de groene blaadjes van de dille klein. Schep de zure room in een kom en roer het citroensap, de dille en bieslook erdoor. Knip de tuinkers uit het bakje.

Bereidingswijze

Besmeer elke plak gerookte zalm dun met de gekruide zure room. Eventueel kan de zure room iets verdund worden door er een scheutje melk aan toe te voegen. Rol de plak op. Verdeel de zalmrolletjes over de borden. Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper. Leg op elk rolletje een takje dille. Garneer het gerecht met toefjes tuinkers.

Serveertip

Roer een klein beetje geraspte mierikswortel (uit een potje) door de zure room.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top