1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Tajine met kip

Tajine met kip

Door: jzachariasse

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2005

Ingrediënten 4 personen


2 uien/2 el arachideolie/1/2tl kaneel/ 1/2 tl safraanpeder/1 tl gemalen komijn/ 1/2 tl chilipoeder/1(scharrel)kip/2 el cognac/ 1 stukje gember(2cm)/3 teentjes knoflook/ versgemalen peper/200g gedroogde aprikozen/ 100g ontpitte dadels/2 el sesamzaad/50 g hele amandelen


Verder heb je nodig


Wok


Heerlijk Afrikaans gerecht met kip in combinatie met gedroogde vruchten en amandelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de uien en fruit deze in +/-3min. in olie goudgeel.Roer de specerijen erdoor en bak de kip in de olie rondom bruin.Blus af met 2 el cognac.Snijd de geschilde gember in stukjes en pers de knoflook uit.Voeg ze samen met peper en zout naar smaak bij de kip en schenk er 1 dl water bij.Laat de kip op laag vuur in +/- 1uur gar worden.Snijd aprikozen en dadels klein en voeg deze het laatste kwartier van de kooktijd toe.
Voeg tussentijds eventueel wat water toe.Na de kooktijd kunt u het kookvocht eventueel binden met wat aardappelmeel.
Rooster het sesamzaad en de amandelen in een droge koekenpan en bestrooi daarmee het gerecht,nadat alles in de tajineschotel is geschept.Zet de deksel erop en serveer direct

Serveertip

Lekker met couscous,waar royaal fijngesneden peterselie en munt doorheen zijn gemengd



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top