1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gezonde chocoladekoekjes

Gezonde chocoladekoekjes

  • Internationaal, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2005

Ingrediënten


125 gram volkorenmeel 1 tl bakpoeder 125 gram havermout 125 gram boter, gesmolten en afgekoeld 40 gram witte basterdsuiker 1 geklopt ei 150 gram chocolade (puur, melk of wit), in stukjes



Voor 14-16 chocoladekoekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het meel, het bakpoeder en de havermout in een kom. Voeg de boter, de suiker, het ei en de chocolade toe en mix alle ingredienten goed door elkaar. Schep met een dessertlepel 'koekjes' van het deeg op een grote, ingevette bakplaat. Zorg voor wat tussenruimte. Bak ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200?C, totdat ze wat gerezen en gekleurd zijn. Laat ze 2 minuten op de bakplaat liggen en laat ze dan afkoelen op een rooster.

Serveertip

In een goed afgesloten trommel zijn ze tot 4 dagen houdbaar. Ook leuk als toetje met wat verse framboen of aardbeien en kwark!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top