1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse Maisgratin

Mexicaanse Maisgratin

Door: shell_seeker

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2005

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
500 gram rundergehakt
Zout
Versgemalen zwarte peper
Cayennepeper
285 gram maiskorrels uit blik
150 gram salami
500 gram vleestomaten
Blaadjes oregano
200 gram belegen kaas, geraspt
2 eetlepels paneermeel
Stukjes boter


Mexicaanse Maisgratin
Mexicaanse Maisgratin

Ovenschotel met tomaat, gehakt, kaas en mais.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en knoflook schillen en fijnsnijden.

De olie verhitten en de ui en knoflook daarin glazig fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper.
Het mengsel in een ingevette Ovenschaal scheppen en gladstrijken.

De maiskorrels in een zeef laten uitlekken en over het vlees verdelen.
De salami in reepjes snijden en over de mais verdelen.
De tomaten even in koken water leggen en in koud water laten schrikken en ontvellen.
De steelaanzet verwijderen en de tomaten in vieren en in reepjes snijden en over de salami verdelen.
Bestrooien met peper en oregano.
Kaas en paneermeel mengen en over het gerecht strooien. Stukjes boter erover verdelen.

De schaal op het rooster van een voorverwarmde oven van 200C zetten en het gerecht in ongeveer 35 minuten goudbruin laten worden.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top