T-Bone steak met shiitake, paddenstoelen en Cognac-roomsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2005

Slechts een woord bij dit gerecht ....onvoorstelbaar (lekker)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 ui (fijn gesnipperd)
-400 g shiitake-paddestoelen
-2 T Bonesteaks (elk 500 g)
-zout, peper
-2 el olie
-50 g rundermerg
-1 el Dijon mosterd
-4 cl Cognac
-100 ml room
-2 el gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*de schoongemaakte paddestoelen in plakjes snijden
-het vlees kruiden met peper en zout

Bereidingswijze

-het vlees in de hete olie op hoog vuur 2 min per kant aanbakken en het vuur lager zetten en in 6 tot 8 min gaar bakken
-in alu folie warm houden
-intussen in een tweede pan het merg laten smelten en ui en paddestoelen erin stoven en kruiden met zout en peper
-giet het bakvet van de biefstukken weg en doe het paddestoelenmengsel met mosterd, Cognac en de room in de pan en laat kort doorkoken
-peterselie erdoor mengen en op de T - Bonesteaks scheppen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sonjaf1 avatar
sonjaf1 11-10-2005

Hoi Marc, heb je recept meegenomen ben benieuwd en ben gek op t-bone steak. bedankt!! groetjes Sonja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten