Aardappelblokjes
- Biologisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Geinspireerd op "aardappelidee" van Honig, even makkelijk, even snel, en je weet precies wat er in gaat....
Ingrediënten
Aardappelblokjes zo groot als een dobbelsteen * 2 tot 3 eetlepels meel (probeer ook eens een beetje speltmeel of boekweit) * twee theelepels kruidenzout (aquarius of vogel) * kruiden naar smaak bijv: paprikapoeder, knoflookpoeder, engels mosterdpoeder (Colemans), Gemberpoeder, gemalen peper, kerriepoeder, kokosrasp, cajunkruiden, mexikaanse kruiden etc. Parmezaanse kaas is ook een smakelijke toevoeging...Benodigdheden
*diepvrieszak (groot) * velletje bakpapierVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Als de oven op temperatuur is, meng je in de diepvrieszak het meel met het zout en de kruiden naar smaak. Leg het bakpapier op het rooster. Doe de aardappelblokjes in de zak erbij, Zorg dat er lucht in de zak zit, knijp hem dicht en schud, zodat het kruidenmeel op de blokjes komt. Dan meteen verdelen op het bakpapier. Bak drie kwartier, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Tussendoor kan je ze omdraaien maar dat is niet verplicht.
Serveertip
Bij het warm eten, maar ook met wat knoflookkwark lekker als borrelhapje...