1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio met truffelcreme, rucula en Parmezaanse kaas

Carpaccio met truffelcreme, rucula en Parmezaanse kaas

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2005

Ingrediënten 4 personen


200 gr ossenhaas VOOR DE TRUFFELCREME 3 eierdooiers, gepasteuriseerd (Danegg) 1 tl mosterd 1 dl extra vergine olijfolie 2 tl worcestersaus sap van ? citroen ? el zwarte of witte truffelolie fijn zeezout en versgemalen peper scheutje olijfolie 20 gr zwarte truffel, fijngehakt AFWERKING 4 kwarteleitje 20 gr rucula 50 gr Parmezaanse kaas, in grove krullen 2 el kappertjes.



Deze Carpaccio is echt een toppertje voor de feestdagen. Op de Carpaccio ligt een klein kwarteleitje. Een plaatje om dit zo te serveren (zie foto).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de slager de ossenhaas flinterdun snijden. VOOR DE TRUFFELCREME; Klop de dooiers op met de mosterd, giet er al kloppend beetje bij beetje de olijfolie bij. Roer de worcestersaus, het citroensap en de truffelolie door het eimengsel. Breng het op smaak met zout en peper. Verhit het scheutje olijfolie en bak de truffel er even in aan. Roer de truffel door het dooiermengsel. Doe de creme over in een spuitzak. AFWERKING: Zet in een poffertjespan op een pan met kokend water. Breek de kwarteleitjes in de holtes. Laat ze garem om de pan boven het water, Leg de plakken ossenhaas dakpansgewijs op vier borden. Spuit de truffelcreme in een ruitpatroon over het vlees. Garneer het gerecht met kwartelei, rucola, kaaskrullen en kappertjes.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top