Sperziebonen met room en spek

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram sperziebonen, zout, versgemalen peper, 2 takjes bonenkruid, 100 gram spekjes, 2 dl. slagroom, notmuskaat, 1 eetlepel fijngehakt bonenkruid.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Kook de sperziebonen met een beetje zout, peper en de takjes bonenkruid beetgaar. Spoel ze koud onder de kraan. Bak de spekjes. Giet het vet af en voeg de room toe. Laat dit iets indikken op een laag vuur. Doe de boontjes bij de room en de spekblokjes en verwarm het door en door. Strooi er voor het serveren de fijngehakte bonenkruid over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten