Pakora van kip

  • Indiaas, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Pakora is een typisch (warm)Indisch voorgerecht. De kip wordt in een deeg van kikkererwten-meel gewenteld en in een zeer scherpe saus geserveerd. Voor onze westerse smaakpupillen is een zoet-zure mango chutney het meest geschikt...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-3 halve kippeborsten van elk 150 g
-1 cm verse gemberwortel
-1 gehakte knoflookteen
-1 mespunt gemalen koreander
-1 mespuntgemalen kruidnagel
-1 mespunt gemalen kardemom
-1 th lepel kerriepoeder
-vers gemalen peper
-300 g volle yoghurt
VOOR HET DEEG:
-100 g kikkererwtenmeel
-zout
-2 kleine eieren
-2 el citroensap
-bakvet of bakolie
VERDER:
-mango chutney of een scherpe Indische saus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*de kipborstfilets ontvellen en in hapklare blokjes snijden
-de gember schillen en raspen en met de knoflook en de kruiden door de yoghurt mengen
-de kipblokjes erdoor halen en afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren

Bereidingswijze

-het kikkererwtenmeel in een schaal storten en zouten
-roerend de eieren en het citroensap erdoor mengen en tot een dik deeg verwerken
-verhit de frituur op 180?C
-doop de kipblokjes in het deeg en laat afdruipen en frituur 4 a 5 min in het hete vet goudgeel en knapperig
-goed laten uitlekken op keukenpapier

Serveertip

warm serveren met de dipsaus van Uw keuze

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten