1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tapas: gevulde champignons

Tapas: gevulde champignons

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2005

Ingrediënten 4 personen


16 grote champignons 2 uien 1 kleine rode paprika peterselie 3 teentjes knoflook 250 gram chorizo zwarte peper olijfolie zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C.
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd deze fijn. Zet de 'hoedjes' apart. Snij de ui en paprika fijn en bak in een koekenpan met olie eerst de ui en voeg dan de paprika toe. Als dit zo goed als gaar is voeg dan de fijngesneden champignonstelen toe en bak mee totdat het grootste deel van het vocht verdampt is.
Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in stukjes. Meng dit door het groentenmengsel. Voeg hier tevens de fijngesneden knoflook aan toe. Bak dit op laag vuur gedurende ca. 8 minuten.
Snij de peterselie zeer fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Vul de champignonhoedjes met het mengsel en zet ze in een vuurvaste schaal.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak gedurende 5-10 minuten tot de champignons gaar zijn. Serveer warm.

Serveertip

Bron: www.giessenborch.com



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top