Marinade voor t-bone steak

  • Multi-cultureel,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-10-2005
  • Marinade voor t-bone steak

    Marinade voor t-bone steak

    Marinade voor t-bone steak

T-bone steak mag weer gegeten worden na al de ellende van de gekke-koeienziekte, dus vandaar deze marinade uit Zuid-Afrika voor grill of BBQ ... HOERA Het is weer veilig vlees van de merg te eten te eten!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 ml droge rode wijn
1 e bruine suiker
1 t mosterd poeder
1 t gemalen gember
1 t rozemarijn of tijm
1 laurierblad gescheurd
1 teentje knoflook in plakjes
T-Bone steaks van 3 - 4 cm dikte. (500 - 750 g)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 401,66 kcal
Koolhydraten 5,51 g
Eiwitten 41,45 g
Vetten 21,21 g

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten goed samen.
2. Laat T-bone steaks overnacht in marinade marineren.
3. Droog ze goed af met keukenpapier.
4. Rooster ze over hete kolen, of onder een oven grill of grillpan, maar ze kunnen ook zoals biefstuk in een hete koekenpan gebakken worden.
5. Van tijd tot tijd met marinade T - Bone bestrijken en aan bijna eind van gaar-tijd geuren met zout en peper.
6. Zeef overgebleven marinade en maak er een jus van. (boter, tomatenpuree, bloem, zout en peper)

Serveertip

"T-bone steak" kan alleen maar gesneden worden uit de hele runde lende, waar de filet nog aan vast zit. De "T-bone steak" bevat een T-vormig stuk been, dat de halve ruggengraat is, en een klein stukje filet ( of zelfs geen) en een stuk entrecote. Ook hier gaat het om stukken vlees van minstens 500 - 750 g.

Grill tijd zo 5 - 7 min. aan elk kant. Afhangende hoe je jou steak lust.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten