Pompoenbrood
- Amerikaans, Brood
- 60-120 min.
Bereidingswijze
Snijdt een deksel van de pompoen. Haal de zaden eruit, (je kunt ze bewaren om nog van alles mee te doen) dan het vruchtvlees met een lepel eruit schrapen tot je 400 gram bij elkaar hebt. Zorg er wel voor dat de wanden ongeveer even dik worden. Het vruchtvlees is nu al fijn en kan direct in een pan, met een klein laagje water, in ongeveer 15 minuten gaar gekookt worden. Het kookvocht afgieten. Olijfolie erbij en met de staafmixer pureren. Even laten afkoelen en dan suiker en zout erdoor roeren. Gist door de bloem mengen, kuiltje in het midden maken. Puree erin gieten en kneden tot een zacht maar niet plakkerig deeg.
Deze bol deeg op een ingevette bakplaat leggen, losjes wat plastic folie erover en een schone theedoek. Anderhalf uur laten rijzen, bij kamertemperatuur. Oven tijdig voorverwarmen op
200 graden. Voordat het deeg de oven in gaat in het midden een gaatje maken en hieruit een ster snijden, net als bij een kaiserbrodchen. Bestrijken met het ei-zout mengsel. Een half uurtje in de oven. Het lekkerst geroosterd.