Chili con carne

  • Mexicaans,
  • 30-60 min.
  • Chili con carne

    Chili con carne

    Chili con carne

  • Chili con carne

    Chili con carne

    Chili con carne

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g rundergehakt
2 uien, fijn
rode chilipeper met zaden, fijn
3 tenen knoflook fijn
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
450 g bliktomaten, in stukjes
40 g tomatenpuree
1 e suiker
1/2 t cayenne
1 t chilipoeder
1 vol t paprikapoeder
1 vol t komijnpoeder
1+1/2 t zout
1 laurierblad, gescheurd
hand vol fijn peterselie of dille
3 e olijfolie
800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 717,72 kcal
Koolhydraten 46,98 g
Eiwitten 45,18 g
Vetten 34,68 g

Bereidingswijze

1. Fruit de ui, knoflook en rode chili in olijfolie tot begin te kleuren.
2. Bak nu de gehakt rul in de uienmengsel terwijl voortdurend omscheppen.
3. Voeg paprika blokjes toe en bak even mee.
4. Doen nu de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
5. Voeg tomatenblokjes en alle ander ingrediënten toe behalve de peterselie.
6. Laat mengsel voor een half uur zachtjes koken zonder deksel. (indien nodig, doe er water bij als het te droog worden)
7. Voeg bonen toe.
8. Voeg de fijn peterselie of dille toe 10 min. voor serveren.

Serveertip

Lekker met augurken en silveruitjes.


Een vergelijkbare recept is: url=http://www.smulweb.nl/recepten/1423820/Chili-con-carne-hot-spicy]Chili con carne (HOT&SPICY)
 

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Doorsturen

Home Recepten