Chili con carne

  • Mexicaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2005
  • Chili con carne

    Chili con carne

    Chili con carne

  • Chili con carne

    Chili con carne

    Chili con carne

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g rundergehakt
2 uien, fijn
rode chilipeper met zaden, fijn
3 tenen knoflook fijn
1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
450 g bliktomaten, in stukjes
40 g tomatenpuree
1 e suiker
1/2 t cayenne
1 t chilipoeder
1 vol t paprikapoeder
1 vol t komijnpoeder
1+1/2 t zout
1 laurierblad, gescheurd
hand vol fijn peterselie of dille
3 e olijfolie
800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit de ui, knoflook en rode chili in olijfolie tot begin te kleuren.
2. Bak nu de gehakt rul in de uienmengsel terwijl voortdurend omscheppen.
3. Voeg paprika blokjes toe en bak even mee.
4. Doen nu de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
5. Voeg tomatenblokjes en alle ander ingrediënten toe behalve de peterselie.
6. Laat mengsel voor een half uur zachtjes koken zonder deksel. (indien nodig, doe er water bij als het te droog worden)
7. Voeg bonen toe.
8. Voeg de fijn peterselie of dille toe 10 min. voor serveren.

Serveertip

Lekker met augurken en silveruitjes.


Een vergelijkbare recept is: url=http://www.smulweb.nl/recepten/1423820/Chili-con-carne-hot-spicy]Chili con carne (HOT&SPICY)
 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 19-02-2020

K maak deze chilli morgen... nog steeds reakties aan Deon onder zijn recepten, o wat wordt hij gemist! Al zo lang niet meer onder ons maar nooit uit onze herinnering... RIP Deon

mobiel_1444549614 avatar
mobiel_1444549614 14-11-2019

Bedankt het recept was heerlijk! De volgende dag heb ik de Chili con carne lekker op een pannenkoek gedaan met gesmolten kaas erover! Heeeeeeeerlijk

Nelleke1963 avatar
Nelleke1963 12-10-2018

Voor ons echt zoals chili moet zijn. Super

nicelifebert avatar
nicelifebert 09-07-2018

sorry hoor groen chili hoor je te eten zonder rijst. hoe dan ook hoort het gerecht een bite te hebben en een Madame Jeanette is dan ook geen overbodig ingrediënt. ook voor die rare transgenders of zo iets. Hahahaha

Nomy1 avatar
Nomy1 19-05-2018

Was heerlijk Deon. We hebben gesmuld. Misschien dat je dat je dit evengoed nog leest.

groen3006william avatar
groen3006william 03-12-2017

Deze zomer heb ik chili gegeten waarin (veel) minder bonen gebruikt zijn. En in plaats van bruine bonen rode kidney bonen. het geheel werd geserveerd met witte rijst, heerlijk, niets meer aan toe te voegen.

Cecileg avatar
Cecileg 24-03-2017

Helaas is Deon 29 januari 2017 overleden. We missen hem met al zijn lekkere recepten. Lieve groet Cecile

lenettepetri avatar
lenettepetri 24-03-2017

Heb net jou chili con carne gemaakt en het is overheerlijk!!! Bedankt!!!

truffel65 avatar
truffel65 29-11-2016

Super lekker. Ik had wat kaneel toegevoegd want dat zegt Jamie Oliver en ergens las ik dat het tot de basiskruiden hoort van Chili con carne. Gelukkig maar heel weinig toegevoegd want wat mij betreft heeft Jamie geen gelijk. Volgende keer zonder kaneel.....

adeline43 avatar
adeline43 22-03-2016

Deon, het was erg lekker! Ik heb er ananas en mais eraan toegevoegd...super!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten