1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen- Krabcocktail

Garnalen- Krabcocktail

Door: hyndie

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-10-2005

Ingrediënten


Ingredienten
3/4 dl slagroom
1 dl mayonaise
mespunt chilipoeder
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel whisky
citroensap
zout
150 g Hollandse garnalen
150 g Krab
(versgemalen) peper
ijsbergsla (enkele blaadjes)
3 takjes peterselie


Verder heb je nodig


Geen


Lekker met voor de kerst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingswijze
Voorbereiden
In kom slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen. Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.In zeef garnalen en krab onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. IJsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.

Bereidingswijze

Bereiden
Sla over coupes verdelen. In midden bergje garnalen en krab scheppen. Cocktailsaus erover scheppen. Garneren met snufje chilipoeder op saus en peterselie.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hyndie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top