1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2005

Ingrediënten 2 personen


250 gram verse tagliatelle
4 el olijfolie
1 Spaanse peper, fijngesneden
8 ansjovisfilet, fijngesneden
2 tenen knoflook, uit de pers
1 blik gepelde tomaten
2 el kappertjes
2 el verse oregano, fijngesneden
een handvol zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden en een paar heel gelaten
peper en zout



Het verhaal gaat dat dit gerecht als afrodisiacum werkt, of het nou waar is of niet; het is in elk geval heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit de olijfolie en bak knoflook en pepertje 3 minuten. Voeg de ansjovis toe en laat de visjes smelten. Roer de tomaten erdoor en laat de saus een half uur sudderen tot veel van het vocht is verdampt. Doe de oregano, de kappertjes en plakjes olijf erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer de pasta door de saus en warm nog even goed door.
Verdeel de pasta over twee borden en garneer met wat zwarte olijven en en takjes verse oregano.

Serveertip

Serveer deze pasta na de courgettesalade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top