1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. limburgse wafels - kilo recept

limburgse wafels - kilo recept

Door: janenmia

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2005

Ingrediënten 15 personen


1 kg bloem.
1 kg boter.
1 kg witte basterdsuiker.
1 kg eieren(13 - 15 stuks)
3 zakjes vanillesuiker.
1 zakje bakkingpoeder.


Verder heb je nodig


Ketel van 6 - 8 liter.
handmixer.
wafelijzer van 7 x 4 blokjes.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter in de ketel(niet te warm)
voeg de vanillesuiker toe - blijf roeren.
voeg de basterdsuiker toe - blijf roeren.
voeg de bakkingpoeder toe - blijf roeren.
Voeg nu ei voor ei toe - blijf roeren.
Voeg het volgend ei pas toe als het eerste is opgelost.
als alle eieren zijn opgelost,de bloem erbij doen,echter beetje bij beetje om klonteren te voorkomen - blijf roeren-todat een glad deeg ontstaat.
Dan het deeg 2 uren laten rusten.

Bereidingswijze

Maak het wafelijzer goed heet(ik gebruik een electrisch wafelijzer met thermostaat.
Doe zoveel deeg in het wafelijzer dat alle vakjes gevuld zijn en er dus een mooie wafel onstaat.Van deze hoeveelheid maakt u ca 50 wafels.Bewaar de goed afgekoelde wafels in een bewaarblik,bekleed met alluminiumfolie.
Leg een snee roggebrood in de blik,dan blijven de wafels langer vers.

Serveertip

Serveer de wafels met gemengd fruit en slagrom erop of ze worden ook gegeten met poedersuiker bestrooid



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janenmia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top