1 kg bloem.
1 kg boter.
1 kg witte basterdsuiker.
1 kg eieren(13 - 15 stuks)
3 zakjes vanillesuiker.
1 zakje bakkingpoeder.
Ketel van 6 - 8 liter.
handmixer.
wafelijzer van 7 x 4 blokjes.
Smelt de boter in de ketel(niet te warm)
voeg de vanillesuiker toe - blijf roeren.
voeg de basterdsuiker toe - blijf roeren.
voeg de bakkingpoeder toe - blijf roeren.
Voeg nu ei voor ei toe - blijf roeren.
Voeg het volgend ei pas toe als het eerste is opgelost.
als alle eieren zijn opgelost,de bloem erbij doen,echter beetje bij beetje om klonteren te voorkomen - blijf roeren-todat een glad deeg ontstaat.
Dan het deeg 2 uren laten rusten.
Maak het wafelijzer goed heet(ik gebruik een electrisch wafelijzer met thermostaat.
Doe zoveel deeg in het wafelijzer dat alle vakjes gevuld zijn en er dus een mooie wafel onstaat.Van deze hoeveelheid maakt u ca 50 wafels.Bewaar de goed afgekoelde wafels in een bewaarblik,bekleed met alluminiumfolie.
Leg een snee roggebrood in de blik,dan blijven de wafels langer vers.
Serveer de wafels met gemengd fruit en slagrom erop of ze worden ook gegeten met poedersuiker bestrooid
naus_marijke 08-10-2005
Hallo,
Meegenomen,dit wafelrecept.