1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ossestaartragout

Ossestaartragout

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2005

Ingrediënten 4 personen


-1 ui (fijn gesnipperd)
-2 tenen knoflook (uit de knijper)
-1 wortel (in stukjes gesneden)
-peterselie
-1 prei (in ringen)
-1,5 kg ossestaart (in dikke plakken)
-zout
-40 g reuzel
-1 laurierblad
-2 takjes tijm
-4 geplette jeneverbessen
-4 geplette korianderkorrels
-1 el peperkorrels
-1 el tomatenpuree
-1 el bloem
-1/2 liter droge rode wijn
-4 cl Armagnac



Langzaam smoren bij een lage temperatuur is het geheim van dit recept uit grootmoeders tijd ! Een delicatesse voor de liefhebbers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- de ossestaart zouten
-de reuzel in een stoofpan verhitten en de ossestaart aanbraden
-eerst de groenten, kruiden en specerijen toevoegen en roosteren.
-vervolgens de tomatenpuree, en de bloem erbij roeren en eveneens krachtig aanbraden

Bereidingswijze

-overgiten met de helft van de wijn en aan de kook brengen
-afgedekt op laag vuur circa 3 uur smoren, nu en dan omroeren en met de rest van de wijn overgieten
-als het vlees makkelijk van de botten komt, de plakjes ossestaart uit de pan nemen en warm houden
-de saus zeven en de Armagnac erbij gieten en romig laten inkoken

Serveertip

Warm serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top